Madderiouser's Blog

Just another WordPress.com site

kahwin..kos?

wah…kahwin..sape tak nak..

yang bersedia confirm angguk laju-laju..

tapi kita sedia maklum..kos…kos..

_____________________________________________________________

 

ehem,

adik nak ada aneka gula-gula

abang nak kita bawak band time majlis

akak pulak menggedik nak stage karaoke

mak?dari nun hujung sana..sampai sini ha..sume nak liplap-liplap..nak nampak sempurna..bia kak joyah sebelah nia tergamam..

ayah nak program penuh..dengan silat kompangnya..jangan satu adat pun tertinggal..’bia mati anak,jangan mati ada kot’ hihi

wahh..untunglah kalau keluarga macam ni..

leh pijam bank sampai 30k kan?

biar majlis kita meriah!semua orang tergamam!

apa takda?semua ada..semua gempak-gempak..

start dari merisik…sampai la nikah nie..bia semua nampak sempurna..

muahaha…bestnye..bilik pun cantik..cantik dia sampai dah macam pameran..khas tok makcik-makcik kat luar tu datang jengok bilik pengantin..

-alah..bukan selalu..seumur hidup sekali..

-kita nak jamu orang biarlah dengan sebaik-baik mungkin..

-memang perlu pun tunjuk pada orang,yang kita nie mampu..dah layak sangat jaga anak orang

-supaya kenangan indah nie jadi memori untuk selama kita melayari bahtera perkahwinan,starting mestilah mau cantik

cewahhhh!

_____________________________________________________________

 

erk…

 

hutang kereta dah habis bayar?

utang belajar dulu?

bukan main belagak..raja sehari ye..

nia duit puluh-puluh ribu bank kau pinjam tok habiskan dalam masa sehari..tok kendian hari..kenangan manis ke pahit?

yela seumur hidup sekali,yang majlis gempak sampai pinjam bank macam nak mati tu..tak nak kongsi ke?

nak jaga anak orang perlu ke sanding macam raja ,jaja dan tontonkan isteri depan mereka-mereka?ini ke maksud jaga isteri?

cer lihat mereka yang kurang kemampuan dari kau..betapa membazirnya kau

duit banyak-banyak kau habis tu baik pergi settle hutang-hutang yang tertunggak..hihi

kalau dah settle..lebih tu guna la duit tok invest ke..insurans ke..simpanan mase depan ke..

terlebih jugak…?

gi la honeymoon best-best..

yela…

bende best,makan sorang le..haha

dari kau habis duit,,,untuk cuci mata orang..

baik kau guna duit tu cuci mata kau kat negara orang..

ye dak?

aduii..

baik aku simpan beli benda-benda impian aku dengan pasangan aku..

aku nak ipad ! perempuan aku mesti nak shopping je..tak pe.layankan..dari aku habiskan duit kat canopy mewah..semata-mata nak tengok mak joyah tercengang..pe barang?

ala..orang puji paling lama semint je la..

orang pandang kau sanding sekilas je la..

erk,aku risau dorang datang just nak makan cepat-cepat pastu blah..

yela..hari tu kau orang je kahwin kan??

hehehe..

so..mudahkan la perkahwinan kalau rasa tak mampu..

orang kaya?bia la dia..

yang kau nak ikut sangat kenapa?dia mampu..memang patut..

itu kemampuan..dan keadaan mereka yang sepatutnya..

masing-masing ada kelebihan,mungkin atas pelamin dorang nampak gempak

mungkin bahagian kau,tiap-tiap bulan tukar katil baru..

mane tau..kan?

hehe..mudahkan,jangan menyusahkan..benda baik.

duit korang check in tu dah leh start kumpul tanpa pinjam bank eh?

***sembang macam aku dah kahwin pulak ehehe

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: