Madderiouser's Blog

Just another WordPress.com site

romantik cinta jiwang yang shit

jiwang = perlakuan sentimental (Kamus Dewan edisi ke-4.)

romantik =  berkaitan dgn percintaan dan keindahan dsb (Kamus Pelajar edisi ke-2.)

apa maksud romantik bagi korang?

bagi hadiah rare untuk pasangan?

wish selamat malam pagi petang siang malam?

surprised sana sini?diner kat hotel cradel light!

hahaha…

oh so sweet! look..jealousenye!

conteng..kiah love ramli..forever..kat pasir..

post kat fb bagi tahu pada semua awak la paling bahagia dan romantik!

bagi diari cinta kau pada dia,berborak ayat-ayat leleh

menagis pada pasangan,buktikan cinta kononya..

romantik?ni ke maksud korang tu??

hihi..

romantik..

tak perlu di sogok dengan material..

galaxy tab,perfume,bunge ros apa bagai

tak perlu di post..tunjuk pada orang…

psst..awak bukan romantik la..dia nagis sebab dapat iphone 4s tu..

bukan sebab romantiknya awak balut,atau wanginya kad wish birthday tu..

orang muda..mereka yang belum berkahwin..

kenapa ye mak ayah,orang yang bahagia dalam bahtera perkahwinan mereka..

tak mesej macam korang? malas,malah ada yang rimas nak mesej-mesej..

dorang gaduh ke sebab tak gedik leleh macam korang?

ke dalam dunia kau je paling bahagia..

hm…

kau tipu nie…romantik kau tipu ea…

lihat romantik ayah..dia tak pandai menagis..

muke keras je..

time tengah touching baik punye cover wat muke rileks..

ayah tak menagis! air mata berharga!

perisai terbaik untuk emak..kebal wo…watak hero

romantik ayah kerja betul-betul supaya perkerjaan selesa…mak tak payah kerja,jadi suri rumah

romantik ayah emo balik keje..senyum ikhlas tengok muka mak..

romantik ayah buat serepah je keje..bila dia kemas rumah..oh so sweet!

romantik ayah baca surat khabar malas nak layan cite emak pasal jiran sebelah..

tau-tau dah terbalik jiran sebelah kena lanyak..haha

romantik ayah pergi kerja bawak bekal mak,wat keras je mak masak garam lebih..adoi

romantik ayah belajar agama ajar pada keluarga..malam-malam semua duduk mengaji k?

sembahyang..yang laki jangan sembahyang fardhu kat rumah…pastikan yang perempuan sembahyang awal waktu…

romantik ayah..serba salah makan sedap-sedap kat office teringat mak makan ape lah tu….

tiada istilah simpnan sendiri..apa yang ada..di kongsi…tiada berahsia..

apa yang ada..guna la semampu mungkin untuk keluarga..

emak?

ayah balik kerja semua dah tersedia…

just ayah kene buka baju kotor pergi masuk kat mesin…

ayah rileks je..semua mak buat..

kat rumah mak heroin..habis menjerit-jerit hero kalau kene urut dengan heroin

ape yang dia tak buat untuk ayah?

kat kedai makan pun mak layan macam kat rumah..pilih makan,amik order..bayar..

stesen minyak mak berebut dengan ayah nak tolong bayarkan dan pump kan..

tak nak ayah susah-susah keluar kereta katanya…

romantik mak belum kahwin tak pandai masak..belajar betul-betul supaya ayah tak payah makan kedai..

romantik mak..semua duit gaji ayah di gunakan sebaik-baik..

romantik mak..nama,maruah keluarga dijaga..bukan dijaja..

romantik mak..ayah kata jangan! 3x laju je menganguk,,,taat

romantik mak..kena tackle ayah sampai ayah kantoi sebut ‘i love u’ depan anak-anak

haha…

so apa beza cinta mereka?

tak perlu nak nyanyi sampai menagis..bukti cinta konon..

pengorbanan bukan maksud kau pergi ponteng kerja sebab nak wish birthday..

sweet mereka..bila suami terkial-kial nak gosok baju

pengorbanan mereka bila ibu tekan perasaan tengok kengkawan tayang rantai emas

sekiranya romantik korang sampai nak kena wat macam-macam ala hollywood bollywood

romantik mereka..cukup la dengan perkataan

‘awak saya sayang awak demi Allah’

Advertisements

1 Comment»

  farawhops wrote @

ihik :’)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: